دانشمندان ناسا در یک پژوهش برای علاقهمندان به واقعیشدن فناوریهای شبیه فیلم جنگ ستارگان، نتایجی ناامیدکننده را اعلام و عنوان کردند که طراحی فناوری رانش پیچ و تابدار برای رانش فضاپیماها با سرعت فراتر از نور با رسیدن این خودروها به مقصد منجر به انفجارات فاجعهبار خواهد شد.
به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا، دانشمندان موشکی ناسا در حال بررسی امکان ساخت فضاپیمایی با قابلیت دستیابی به سفر پر سرعت با یک رانش پیچ و تابدار واقعی بوده و معادلات آن بر مبنای قوانین نسبیت نشان داده که در حالت نظری چنین کاری ممکن است اما انرژی مورد نیاز برای به واقعیت پیوستن آن به اندازه جرم و انرژی یک سیاره به اندازه مشتری خواهد بود.
ترس از انفجارات فاجعهبار، ناسا را از رؤیای جنگ ستارگان ناامید کرداخیرا این دانشمندان با بررسی مدل پیشنهادی میگوئل آلکوبیر، فیزیکدان مکزیکی برای این فضاپیمای تخیلی به این نتیجه رسیدهاند که قدرت مورد نیاز برای آن مانند تصورات اولیه امکانپذیر نیست.
این درحالیست که پژوهش محققان دانشگاه سیدنی نشان داده که حتی با به واقعیت پیوستن این طراحی، فضاپیمای حاصله در پایان سفر خود با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد.
طراحی آلکوبیر نمایشگر یک فضاپیمای ساخته شده از یک غلاف مرکزی در میان یک حلقه بزرگ مسطح است که دانشمندان هنوز در مورد ماده سازنده این حلقه که باید بتواند تار و پود جهان را خم کند، در حال بررسی هستند.
با این وجود به ادعای آنها با انرژی کافی، زمان و فضا برای سفر، این فضاپیما در میان حلقههای فضا خم خواهد شد.
در زمان فعال شدن این فضاپیما، فضای پشت آن منبسط و فضای پیش رو منقبض خواهد شد و منجر به حرکت آن درون یک پوشش پایدار به شکل حباب در فضا میشود.
اما پژوهش استرالیایی نشان داده که ذرات پرانرژی که بطور مداوم در فضای اطراف پرتاب میشوند قابل جمعآوری در میدان پیچ و تابدار فضاپیما و ضبط در یک حباب بوده و هرچه میزان این ذرات در آن بیشتر شود، سفر به مدت بیشتری ادامه خواهد داشت.
اکنون محققان بر این باورند که این ذرات ممکن است در برابر فضاپیما منفجر شده و همه چیز در اطراف خود را از بین ببرند.
در شکل نظری، یک سفر طولانی با نیروی بدست آمده از رانش پیچ و تابدار میتواند تمام سیارات مقصد را به محض ورود ویران کند.
عدم توانایی برای دستیابی به سفرهای با سرعت نور باعث محدودیتهایی در تخیلات کاوش ستارگان دیگر شده است.
اگرچه هیچ چیز نمیتواند از نور سریعتر حرکت کند، دانشمندان از مدتها پیش مسحور نظریاتی بودهاند که مبنای آنها سفر با سرعت تابدار است.
علم پرس